Centro Médico Psicologia

Cocahing como método para mejorar el rendimiento

Coaching motivacional per a millorar el rendiment en el treball

La productivitat dels empleats és un factor determinant per al creixement de l’empresa i per a gaudir d’estabilitat laboral. No és fortuït que al llarg de les últimes dècades s’originin i es provin noves tècniques i mètodes que ajudin els professionals a millorar el rendiment en el treball. En aquest sentit, el coaching motivacional per a millorar el rendiment en el treball ha aconseguit augmentar la productivitat i l’acompliment de tota mena de projectes.

La globalització i la competència entre empreses d’un mateix sector col·loquen a la productivitat dels empleats i el rendiment en el treball com un dels aspectes claus perquè destaqui i pugui accedir a nous mercats.

Lamentablement, els empleats poden veure’s influïts per una sèrie de factors que comprometen el seu acompliment i rendiment en el treball. Davant aquest panorama, el coaching motivacional per a millorar el rendiment en el treball s’ha convertit en una tècnica molt popular entre grans empreses, ja que proporciona les eines emocionals i psicològiques necessàries per a complir els objectius plantejats per l’empresa.

Quines són les causes del baix rendimient en el treball?

Un dels reptes més comuns als quals s’enfronten les empreses en l’actualitat és trobar la forma més efectiva de reforçar les habilitats tècniques i coneixements dels seus empleats mentre s’incrementa el rendiment en el treball.

En aquest sentit, diversos estudis i recerques realitzades per professionals de camps com la psicologia han revelat que l’estat mental afecta directament les capacitats de desenvolupament, creixement i rendiment dels empleats. Entre les causes principals del baix rendiment en el treball es troben:

Coaching para el rendimiento laboral
Teràpia online
Reserva la teva cita ara

Problemes personals

Un dels aspectes que s’ha de considerar durant el coaching motivacional per a millorar el rendiment en el treball són les situacions personals per les quals travessa cada empleat. Després de cada jornada laboral, les persones assumeixen altres rols en la intimitat de les seves llars com a pares o mares, estudiants, mestresses de casa, fills, esposos, nuvis, cuidadors, entre altres. Si a això se li sumen conflictes i poques hores de somni, el rendiment en el treball pot veure’s afectat. Encara que els assumptes personals no siguin competència directa de l’empresa, per sort, aquest tipus de problemes subjectius o emocionals es resolen eventualment.

Mal ambient de treball

Per a milions de persones l’oficina constitueix gairebé una segona llar. D’aquesta manera, un ambient de treball desagradable, carregat d’estrès i tensió, en el qual les persones no se sentin part d’un equip, pot dinamitar, en un mitjà o llarg termini, la productivitat i el rendiment dels empleats. Per aquesta raó, el coach personal brinda les eines necessàries perquè l’equip aconsegueixi definitivament la cohesió i unitat que es necessita per a aconseguir els objectius de l’empresa i millorar el rendiment.

Mejora del rendimiento laboral con coaching

Estrès i falta de motivació

La competència entre les empreses i marques a vegades pot generar un ambient d’estrès, ansietat i cansament entre els empleats. Així mateix, la falta de motivació per a assumir nous reptes, projectes i responsabilitats pot convertir-se en una pedra en la sabata per a aconseguir alts índexs de rendiment en el treball. Per a això, el coach motivacional està dissenyat per a reduir les reaccions físiques i psicològiques que pot desencadenar un excés de tensió i estrès en els empleats.

Per què apostar pel coaching motivacional per a millorar el rendiment en el treball?

El coach motivacional lluny de passar de moda és una tendència que continua guanyant cada vegada més popularitat entre particulars i empreses. La raó del seu èxit es deu, principalment, al fet que estudia i analitza els problemes de rendiment en el treball en cada empresa des d’una perspectiva personalitzada. Entre els avantatges de sol·licitar els serveis d’un coach personal s’ha d’assenyalar:

Millor resolució de problemes

Una dels avantatges del coaching motivacional per a millorar el rendiment en el treball és que l’empresa estarà invertint en eines per a la solució efectiva i òptima de futurs problemes o conflictes. D’aquesta manera, el coach personal no es limita només a identificar els problemes i les seves causes, també ensenya als empleats a reconèixer i treballar les seves febleses i potenciar les seves fortaleses. Però no s’ha de confondre aquest procés amb un simple consell.

A diferència d’altres tècniques per a millorar el rendiment i la productivitat, el coach motivacional no se centra en dir què fer. Al contrari, en ensenyar “ a pescar” els empleats podran resoldre per si mateixos les situacions complexes i difícils.

Major productivitat

En la majoria de les empreses, la productivitat i el rendiment en el treball solen ser un dels majors maldecaps. Independentment si es tracta d’un empleat nou que semblava encaixar, però que no demostra gran acompliment, o si l’equip es troba amb falta de motivació o excés d’estrès i tensió… El coach motivacional aconsegueix impulsar el talent i les habilitats dels empleats a nivells que resultin positius per a l’empresa. D’aquesta manera, l’orientació i l’atenció personalitzada dels equips de treball pot influir positivament en la productivitat.

Conclusió

Coaching motivacional: una solució integral per a millorar el rendiment

A l’una de nous desafiaments i reptes de l’economia mundial i de les grans i petites empreses, el coach motivacional s’ha presentat com una solució integral per a abordar diferents problemes associats al rendiment en el treball.

Un coach personal és molt més que un motivador. A través de la seva experiència, els professionals del coaching motivacional ajuden les empreses i els seus empleats a superar les seves febleses organitzatives, identificar tant els problemes com les possibles solucions, així com evidencien i impulsen el desenvolupament de les fortaleses.

El coaching motivacional per a millorar el rendiment en el treball és una opció que permet que els equips de treball puguin gaudir d’una comunicació més efectiva que els ajudi a incrementar la seva productivitat i acompliment.
Neteja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Teràpia online

Lectures que poden interessar-te

Te llamamos

    Subscribe to get 15% discount

    Si continúas usando este sitio, aceptas el uso de cookies. Más información

    Los ajustes de cookies en esta web están configurados para «permitir las cookies» y ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues usando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en «Aceptar», estarás dando tu consentimiento a esto.

    Cerrar